تشکیل سیالت ماگماتیک

فرایند سیال ماگماتیکی در تمام دوره های زمین شناسی به وقوع پیوسته است و موجب به وجود آمدن توده های بزرگی از سنگ های آذرین گردیده است .

بنا بر شرایط سنگ های آذرین را به 2 بخش تقسیم می کنند :

1. سنگ های آذرین خروجی : این نوع سنگ ها بر اثر انجماد لاوا در سطح زمین یا جریان لاوا در سطح زمین و یا در نواحی نزدیک به سطح خارجی زمین در تحت فشار و حرارت کم منجمد شده اند .

2. سنگ های آذرین درونی (Intrusive Rock): این سنگ ها در اعماق نسبتا زیاد و تحت فشار زیاد به صورت یا فرم قارچی یا لایه ای و یا اینکه بصورت توده ی بی نظمی منجمد شده اند .

سنگ های آذرین خروجی به علت انجماد سریع آنها نمی توانند بصورت کامل متبلور شوند (نیمه بلورین) و غالبا ریز دانه و نیمه بلورین هستند و در موارد زیادی علاوه بر بلور مقداری نیزشیشه (آمورف)در آنها موجود بوده  علاوه بر آنها سنگ های خروجی غالبا دارای مقدار زیادی حفره بوده که نشان دهنده ی این نکته است که ترکیبات گازی ماگا بر اثر کاهش فشار از ماگما خارج شده و بر اثر آنها حفره ای در سنگ باقی مانده است .

سنگ های آذرین درونی بر خلاف سنگ های آذرین خروجی تمام بلورین اند . چنان چه ذکر گردید بر اثر تفریق ماگمایی سنگ های مختلف به وجود می آیندکه این سنگ ها دارای ترکیب شیمیایی و کانی شناسی مختلف هستند . وزن مخصوص آنها با همدیگر متفاوت بوده و از روی درصد سیلیس و ترکیبات دیگر سنگ های آذرین آنها را تقسیم بندی میکنند که بعدا به شرح آن می پردازیم .

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد